четвер, 25 лютого 2010 11:39

У Мексиці випадково знайшли стародавній храм бога Вітру (ФОТО)

На центральній площі мексиканської столиці Мехіко знайшли святилище ацтеків, а саме храм бога вітру.

Про пишності святилища ацтеків згадували ще іспанські конкістадори. П"ять століть храм бога вітру Еекатля пролежав у руїнах, під головною площею Мехіко, біля Кафедрального собору. Храм ацтеків розкопали зовсім випадково.

Власник автостоянки на площі вирішив зробити перепланування. За мексиканськими законами, територію в таких випадках повинні спочатку обстежити археологи.

"Ми маємо справу з будівлею округлої форми, яке, ймовірно, мала конічний дах. Ми вважаємо, що храм був присвячений богу Еекатлю - в ацтекської міфології бог вітрів. Він створює вітер і одночасно відкриває дорогу Тлалоку - богу дощів. Він також вважався одним з втілень Кетцалькоатля - головного бога ацтекського пантеону ", - розповів археолог Рауль Баррера.

Храм був збудований наприкінці XV століття, в епоху розквіту імперії ацтеків. Дослідники вважають, що саме він був серцем древньої ацтекської столиці.

Вести

Зараз ви читаєте новину «У Мексиці випадково знайшли стародавній храм бога Вітру (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі