четвер, 28 квітня 2016 03:55

Розенко розповів, хто не відчує підвищення ціни на газ

Розенко розповів, хто не відчує підвищення ціни на газ
Фото: gazeta.dt.ua

Підвищення ціни на газ не відчують малозабезпечені українці, а це близько шести мільйонів сімей.

Про це в ефірі "Вечірнього прайму" на телеканалі "112 Україна" заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

За його словами, підвищення цін відбулося не заради МВФ, а для посилення економічної та енергетичної незалежності України.

"Ми продовжуємо курс на те, щоб Україна стала незалежною. Якщо ми хочемо бути повністю незалежними, ми, в першу чергу, повинні бути економічно незалежними і енергетично незалежними. Ми це робимо не для МВФ, ми робимо це для незалежності України", - заявив він.

За словами віце-прем'єра, за півроку до опалювального сезону українці будуть платити на 400 грн менше.

"Ми встановили сьогодні рішенням уряду з 1 травня ціну на газ 6 800 грн за 1 тис кубів. Тобто впродовж неопалювального сезону, півроку до опалювального сезону, українці будуть платити на 400 грн менше, ніж було встановлено рік тому в опалювальний сезон. Це стосуватиметься приблизно 9 млн українців, які щодня використовують газ в побутових умовах", - зазначив він.

"З початком опалювального сезону, через півроку, набирає єдина ціна без пільгової ціни без тих самих 6800 грн. 6 млн сімей, які отримують субсидії, цього переходу на єдину ціну не відчують, бо вони отримують субсидії. І розмір субсидій і платіжок за газ залишиться таким же, як і був. Тільки держава буде платити більшу частку, компенсуючи їм підвищення ціни на газ. Для 6 млн родин, це 14 млн українців, малозабезпечених українців, нічого з початком опалювального сезону не зміниться", - пояснив чиновник.

Читайте також: Мінекономіки роз'яснило, з чого складатиметься нова ціна газу.

Зараз ви читаєте новину «Розенко розповів, хто не відчує підвищення ціни на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі