вівторок, 10 квітня 2018 12:46

"Розчищає шлях до повномасштабної військової операції" - у Нафтогазі розповіли про наміри Путіна

"Розчищає шлях до повномасштабної військової операції" - у Нафтогазі розповіли про наміри Путіна
Фото: novosti-n.org

Росія намагається зменшити транзит газу через Україну, щоб розв'язати повномасштабну війну. Саме з такою метою Путін хоче активно використовувати газогінні системи "Північний потік-2" та "Турецький потік".

Якщо транзит дійсно припинять, ймовірність такого сценарію становить понад 50%, зазначив Голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв у розмові з виданням DW.

"Ми думаємо, що переводячи транзит з України куди-інде, Путін по суті розчищає шлях до повномасштабної військової операції, яка в підсумку призведе до того, що російські танки опиняться на східних кордонах таких країн, як Польща, Угорщина, Словаччина і Румунія", - сказав Коболєв.

Тобто газогон в обхід України значно здешевить Москві подальшу агресію на українській території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко заявив про стабілізацію ситуації з газопостачанням в Україні

Є й інший, м'якший сценарій. Припинення транзиту Україною може допомогти Путіну виграти війну в економічному плані", - додав Коболєв.

Йдеться про падіння ВВП на рівні 2-3% та втрату понад $3 млрд надходжень до бюджету.

Проект "Північний потік-2" суперечить інтересам Європи і є "троянським конем". Ціною за його запуск може стати розкол в Євросоюзі, вважає Андрій Коболєв.

Зараз ви читаєте новину «"Розчищає шлях до повномасштабної військової операції" - у Нафтогазі розповіли про наміри Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі