пʼятниця, 10 жовтня 2014 02:15

Росія зафіксувала анексію Криму на грошах
2

Центральний Банк Росії випустив монети номіналом 10 рублів, присвячені анексії Росією Криму. Про це у четвер повідомили у прес-службі банку.

"Банк Росії 9 жовтня 2014 року випускає в оборот, у рамках емісійної програми, монети з недорогоцінного металу номіналом 10 рублів, присвячені входженню до складу Російської Федерації Республіки Крим і міста федерального значення Севастополь: Республіка Крим, Севастополь", - зазначається уповідомленні.

На зворотній стороні однієї монети в центрі розташовано рельєфне зображення замку "Ластівчине гніздо" на фоні контурів Кримського півострова. Є також дата, яка засвідчує, коли відбулася анексія півострова "18.03.2014", і напис "Російська Федерація" і "Республіка Крим".

На зворотній стороні другої монети в центрі розташовано рельєфне зображення пам'ятника "Затопленим кораблям" у Севастополі на фоні контура Кримського півострова, на якому п'ятикутною зіркою позначено розташування міста. Крім того, є ті ж написи, що і на попередній монеті, але замість "Республіка Крим" написано - "Севастополь".

Наклад цих 10-рублевих монет - по 10 млн штук кожного виду.

Зараз ви читаєте новину «Росія зафіксувала анексію Криму на грошах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі