вівторок, 25 березня 2008 16:11

Росія і Єгипет домовилися про мирне використання ядерної енергії

Росія і Єгипет підписали угоду про мирне використання ядерної енергії, яке дозволить російським компаніям брати участь в тендері на будівництво атомних електростанцій в Єгипті.

Угоду між урядами Росії і Єгипту підписали у присутності президентів двох країн гендиректор держкорпорації з атомній енергії "Росатом" Сергій Кирієнко і міністр електрифікації і енергетики Єгипту Хасан Юніс.

Документ носить рамковий характер і визначає можливості для реалізації конкретних проектів в майбутньому: у сфері підготовки кадрів для роботи і контролю за безпекою і ефективністю об"єктів ядерної енергетики.

Тендер на будівництво першої єгипетської АЕС буде оголошений вже в поточному році. Вартість проекту - 1,5-2 мільярди доларів.

Президент Росії Володимир Путін на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом Єгипту Хосні Мубараком заявив, що підписана угода сприятиме подальшому розвитку двосторонніх відносин.

Зі свого боку, Мубарак повідомив, що Єгипет має намір розвивати атомну електроенергетику. "Єгипет має намір розвивати ядерну програму в цілях виробництва електроенергії в цілях покриття власних потреб", - сказав президент Єгипту.

За його словами, розвитку цієї програми сприятиме і підписана у вівторок угода з російським урядом.

"Після сьогоднішньої зустрічі з Путіна і Медведєвим я упевнений в тому, що наші відносини міцні і розвиватимуться і просуватимуться далі", - завершив єгипетський президент, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Росія і Єгипет домовилися про мирне використання ядерної енергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі