четвер, 09 червня 2022 19:39

Російський олігарх Фрідман хоче українське громадянство

Російський олігарх Фрідман хоче українське громадянство
Михайло Фрідман народився у Львові. Фото: eastnews.ua

Російських олігарх Михайло Фрідман, уродженець Львова, веде переговори з українською владою, щоб набути українське громадянство.

Також олігарх хоче перереєструвати свої активи в Україні. Про це в інтервʼю виданню Forbes заявив глава Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невзорову українське громадянство не давали - секретар РНБО

"Наскільки мені відомо, Михайло Фрідман консультується з українською владою, щоб набути українське громадянство й перереєструвати основні активи в Україні", - сказав він.

За словами Новікова, такий сценарій можливий і для інших великих російських бізнесменів українського походження, наприклад, Віктора Вексельберга, який народився в Дрогобичі.

Російський мільярдер, засновник "Альфа-груп" Михайло Фрідман у листі до співробітників заявив, що "війна ніколи не може бути рішенням" і назвав ситуацію "трагедією". За його словами, зараз вирішення ситуації - "далеке, і це лякає".

В Україні суд заарештував активи компаній Фрідмана. Напередодні в Офісі генпрокурора повідомили, що наклали арешт на активи кіпрських компаній російського олігарха на загальну суму понад 469 млн грн. Але ім'я мільярдера не вказували.

Зараз ви читаєте новину «Російський олігарх Фрідман хоче українське громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі