пʼятниця, 13 лютого 2015 14:10

Російські війська нещадно атакують Дебальцівську дугу - журналіст

Російські війська нещадно атакують Дебальцівську дугу - журналіст
Фото: gazeta.ua

Наразі на Дебальцівському плацдармі російські регулярні війська ведуть масований артилерійський і мінометний обстріл українських позицій

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав головний редактор "Цензор.net" Юрій Бутусов.

"Битва на Дебальцівському плацдармі прямо зараз досягло небувалого напруження. Російські регулярні війська ведуть масований артилерійський і мінометний обстріл українських позицій. Під прикриттям вогню російські загони штурмують наші опорні пункти, намагаються прорвати оборонний периметр", - написав Бутусов.

За його даними, ворог зосередив в районі Логвинового-Калинівки не менше двох батальйонно-тактичних груп, посилених артилерійськими частинами.

"Знищити вузол опору Логвинове-Калинівка можна тільки при серйозному накопиченні сил і засобів. Противник намагається зірвати контрудар по Логвиновому, скувати наші сили, атакуючи по всьому фронту плацдарму", - повідомив він.

Крім того, Бутусов зазначив, що наразі артилерія противника здійснює масовані нальоти на опорні пункти та рубежі розгортання сил АТО.

"Українські війська ведуть вогонь у відповідь, відбивають атаки, проте очевидно, що в результаті перекидання з Росії та з інших ділянок фронту додаткових підрозділів росіяни зосередили в районі Дебальцевого сили, які як мінімум не поступаються нашому угрупованню за чисельністю і вогневій потужності. Це воює російська регулярна армія", - зазначив Бутусов.

"Схоже, Путін вирішив продемонструвати, що йому плювати на думку Заходу і на Мінські угоди, і він буде вести війну за всяку ціну. Це не мир - це повномасштабна справжня війна", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Російські війська нещадно атакують Дебальцівську дугу - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі