пʼятниця, 01 липня 2016 14:36

Росіянина засудили за репост статті про бандерівців та напад СРСР на Польщу

Росіянина засудили за репост статті про бандерівців та напад СРСР на Польщу
eugenyshultz.livejournal.com

Суд в російському місті Перм засудив місцевого жителя Володимира Лузгіна до штрафу в розмірі 200 тис. руб. (близько 77,5 тис. грн) за звинуваченням у "реабілітації нацизму".

Про це повідомляє видання Meduza з посиланням на "КоммерсантЪ".

Володимира Лузгіна визнали винним у "публічному заперечуванні рішень Нюрнберґського процесу та розповсюдженні неправдивих відомостей про діяльність СРСР в роки Другої світової війни".

Повідомляють, що житель міста Перм зробив репост статті "15 фактів про бандерівців, або Про що мовчить Кремль" на своїй сторінці в соцмережі "ВКонтакте".

Приводом звинуватити Лузгіна стала фраза в статті про те, що "комуністи і Німеччина спільно напали на Польщу, розв'язавши Другу світову війну, тобто комунізм і нацизм чесно співпрацювали".

На боці звинувачення виступив декан історичного факультету Пермського державного гуманітарно-педагогічного університету Олександр Вертинський. Він також стверджував, що матеріал містить заздалегідь неправдиві дані щодо діяльності СРСР у Другій світовій, заперечуючи факт сумісної радянсько-нацистської окупації Польщі в вересні 1939 року.

Батько підсудного в суді дав свідчення, що його син критикував політику РФ щодо України.

Сам Володимир Лузгін категорично заперечував наявність злочину в своїх діях і стверджував, що факт радянсько-нацистського захоплення Польщі відомий йому ще зі шкільної програми з історії ХХ ст.

Вирок суду зазначає, що цільовою аудиторією статті про бандерівців зі сторінки Лузгіна є "особи, негативно налаштовані щодо офіційної влади, прибічники націоналістичних ідей". Автори статті, на думку обвинувачення, "реалізують мету переконати" в співробітництві між СРСР та нацистською Німеччиною на початковому етапі Другої світової війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін розповів про своє бачення пакту Молотова-Ріббентропа

Нагадаємо, спільне завоювання території Польщі силами СРСР та Третього рейху є доведеним історичним фактом, що достеменно підтверджують численні документи, свідоцтва та пам'ятки історії. Нацистська Німеччина атакувала Польщу 1 вересня, розпочавши Другу світову війну. СРСР вступив у конфлікт 17 вересня, захопивши території сходу Польської республіки до кордонів, узгоджених раніше з Берліном в таємному протоколі до пакту Молотова-Ріббентропа від 23 серпня 1939 року.

Зараз ви читаєте новину «Росіянина засудили за репост статті про бандерівців та напад СРСР на Польщу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі