четвер, 18 жовтня 2007 12:03

Росіяни виявили нафту на шельфі Азовського моря

На шельфі Азовського моря виявлено нафту. Про це заявив начальник відділу видобутку нафти компанії "ЛУКОЙЛ" Юрій Іконніков, повідомляє ІТАР-ТАСС

"Азовський проект "Лукойлу" і "Роснефті" отримав позитивні результати буріння: отримана притока газонафтової суміші", - уточнив Іконніков.

Правда, виробничі випробування поки не проведені. Під них поки тільки готуються свердловини, сказав Іконніков. "Результати випробувань будуть відомі у листопаді", - відзначив він.

За попередніми оцінками, запаси вуглеводнів у  рамках цього проекту на шельфі Азовського моря складають 5 млн тонн умовного палива.

Буріння першої розвідувальної свердловини на Темрюксько-Ахтарській ділянці у Краснодарському краї почалося торік у грудні. Ліцензією на його геологічне вивчення володіє "Приазовнефть" - спільне підприємство "Роснефті" (42,5%), "Лукойлу" (42,5%) і адміністрації Краснодарського краю (15%).

Передбачається, що здобута на Темрюксько-ахтарській ділянці нафта перекачуватиметься на берег по трубопроводу і потім поставлятися на морські експортні термінали для подальшого транспортування.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни виявили нафту на шельфі Азовського моря ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі