четвер, 13 червня 2024 10:29

Росіяни виводять у Чорне море підводні човни: у чому небезпека

Росіяни виводять у Чорне море підводні човни: у чому небезпека
Окупанти виводять по одному підводному човну. Фото: ТАСС

Останнім часом росіяни позмінно виводять у Чорне море по одному підводному човну.

Вони становлять загрозу через ракети "Калібри", сказав речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Вони там зараз перебувають, як ми бачимо, позмінно. Це така тактика, яку обрав наш ворог: присутність в акваторії Чорного моря відбувається безпосередньо завдяки наявності там на постійній основі підводного човна", - сказав він.

В окупантів є чотири підводні човни в Азово-Чорноморському регіоні. Три з них є носіями крилатих ракет "Калібр".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГУР розкрило, який у РФ є запас "Калібрів"

"І вони змінюють єдиний підводний човен, який не є носієм. Виходить, що у них в морі присутній носій. І він навіть одну з тих ракет запустив кілька днів тому, правда, безрезультатно" - сказав він та додав.

Ракету випустили по Миколаївській області.

"Калібр" - це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина - опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. "Калібр" летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 км. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни виводять у Чорне море підводні човни: у чому небезпека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі