пʼятниця, 17 серпня 2007 17:39

Росія вперше за 15 років відновила польоти стратегічної авіації

З п"ятниці, 17 серпня, Росія відновила польоти стратегічної авіації у віддалених районах. Про це на полігоні Чебаркуль в Челябінській області заявив журналістам президент Володимир Путін. При цьому він призвав інші країни віднестися до цього з розумінням, пояснивши необхідність вимогами безпеки країни.

17 серпня в 00:00 з семи російських аеродромів в різних частинах країни в повітря підняті стратегічні ракетоносці, літаки забезпечення, заправники. Бойове чергування вже почалося, в ньому беруть участь 20 стратегічних ракетоносця, з сьогоднішнього дня чергування здійснюватиметься на регулярній основі. Воно носить стратегічний характер, підкреслив президент. Літаки, що вже піднялися в повітря, пробудуть в повітрі 20 годин з дозаправкою, у взаємодії з Військово-морським флотом.

З 1992 року Росія в односторонньому порядку припинила польоти своєї стратегічної авіації у віддалених районах бойових дій. "Нашому прикладу, на жаль, послідували не всі країни", - підкреслив Путін. За його словами, це створило певні проблеми для безпеки Росії, і тому президент особисто ухвалив рішення відновити польоти російської стратегічної авіації на постійній основі.

"Ми виходимо з того, що наші партнери з розумінням віднесуться до відновлення польотів російської стратегічної авіації", - звернувся Путін. За його визначенням, російські льотчики "засиділися", оскільки літали від випадку до випадку, в час, наприклад, стратегічних учень.

"Тепер вони раді, що у них починається нове життя", - уклав Путін, передає ІТАР-ТАРС.
Зараз ви читаєте новину «Росія вперше за 15 років відновила польоти стратегічної авіації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі