понеділок, 01 жовтня 2007 11:48

Росія візьме участь у тендері з продажу придністровської "глушилки"

Російська держмонополія у галузі розповсюдження телерадіопрограм ФДУП "Російська телевізійна і радіомовна мережа" (РТРМ) заявила, що має намір купити Придністровський радіотелецентр (ПРТЦ), який за радянських часів використовували як "глушилку" сигналів західних радіостанцій. .

Тендер з продажу 100 відсотків акцій ПРТЦ за 3,31 мільйона доларів намічений на 2 жовтня. Окрім РТРМ в тендері бере участь російсько-таджицьке СП "Евразія-Телерадіоком". Варто відзначити, що у Молдові вважають, що операції по приватизації підприємств у Придністров"ї - нелегальні.

РТРМ подало заявку на придбання держпідприємства ПРТЦ.  Гендиректор РТРМ Андрій Паутов підтвердив цю інформацію. Придбання допоможе РТРМ вийти на ринок радіо і телемовлення Молдови, Придністров"я і окремих регіонів України". Російська компанія також має намір відновити міжнародне радіомовлення на довгих хвилях.

ПРТЦ був одним з найпотужніших центрів у Європі: він забезпечував передачу радіосигналу на всю Західну півкулю. Придністровський радіотелецентр займає територію площею понад 850 гектарів.

РТРМ було створене указом президента Володимира Путіна у  2001 році. Основним активом компанії є 10,5 тисяч антенно-щоглових споруд по всій Росії, в числі яких Останкінська телевежа у Москві, повідомляє "Комерсант".

Зараз ви читаєте новину «Росія візьме участь у тендері з продажу придністровської "глушилки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі