неділя, 13 вересня 2020 13:07

Росія везе військову техніку в Білорусь. Українські прикордонники посилюють охорону на кордоні

Росія везе військову техніку в Білорусь. Українські прикордонники посилюють охорону на кордоні
Прикордонники взяли під посилену охорону кордон з Білоруссю.

Державна прикордонна служба України проводить посилені заходи безпеки на українсько-білоруському кордоні.

Так, станом на 13 вересня ситуація на українсько-білоруському кордоні залишається контрольованою та стабільною. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Як зазначається, метою відповідних заходів є упередження правопорушення, будь-яких провокацій, нестандартних ситуацій, в тому числі незаконного перетинання кордону групами осіб.

"Наразі проводиться безперервне патрулювання прикордонними нарядами зі службовими собаками, ведеться спостереження з технічних постів, застосовуються засоби спостереження, автомобільний та авіаційний транспорт. Збирається та враховується вся наявна інформацію, що може впливати на стан охорони державного кордону", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почали діяти нові правила перетину кордону України з Білоруссю

В оперативно-службовій діяльності активно використовується оперативно-розшуковий блок, дільничні інспектори прикордонної служби, збільшили кількість прикордонних нарядів.

"Держприкордонслужба має достатньо ресурсів, щоб забезпечити надійну охорону кордону. Зокрема, посилення охорони даного напрямку державного рубежу проводиться із залученням додаткових резервів, в тому числі підрозділів "ДОЗОРу" та Кінологічного навчально центру. Повітряний моніторинг постійно забезпечується силами прикордонної авіації та за допомогою безпілотних літальних апаратів, а на водних ділянках кордону додатково застосовуються катери "Safe Boat 27", - сказано в повідомленні.

Протяжність ділянки українсько-білоруського кордону складає більше 1 тис. км. Він проходить у межах 5 областей.

Водночас, Міноборони РФ повідомило про проведення у Білорусі військових навчань. У навчаннях будуть задіяні близько 300 російських військовослужбовців і близько 70 одиниць бойової та спеціальної техніки. При цьому в ході маневрів десантники двох країн відпрацюють взаємодію і злагодженість при виконанні тактичних завдань. Російські військові будуть доставлені на місце проведення маневрів залізничним транспортом.

Білоруська влада вважає, що саме Україна відповідальна за наслідки припинення контактів. Так, Мінськ готовий до подальшої співпраці на всіх рівнях і в тому обсязі, до якого готова Україна.

Зараз ви читаєте новину «Росія везе військову техніку в Білорусь. Українські прикордонники посилюють охорону на кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі