пʼятниця, 24 липня 2009 17:51

Росія пообіцяла "додержати слова" про $500 млн

Росія пообіцяла "додержати слова" про $500 млн
Посол Росії в Білорусі Олександр Суріков оптимістично дивиться на виділення Росією Білорусі кредиту у розмірі 500 мільйонів доларів. Як заявив він в п"ятницю журналістам в Мінську, "коли дали слово, треба тримати його".

Посол відзначив, що в даний час Мінфіни Білорусі та Росії проводять оцінку фінансової ситуації в Білорусі, вивчають можливості та терміни погашення кредиту. Дипломат заявив, що сторони враховують рішення МВФ про виділення чергового траншу кредиту для Білорусі.

Важко вказати терміни виділення кредиту, Суріков відмітив, що це справа двох міністерств: "коли вони свої домовленості зшиють в одне ціле".

Що стосується виділення Росією Білорусі 100 мільярдів рублів для збільшення частки розрахунків в рублях у взаємній торгівлі посол відзначив, що "ці переговори не ведуться". За його словами, існує необхідність "осмислити" ситуацію, пов"язану з введенням регіональної валюти. "Ця тема поки, я так розумію, знаходиться у стадії осмислення", - уклав дипломат.

Варто нагадати, що саме з небажання білоруської сторони траншу обіцяного кредиту в рублях і заяви російського міністра фінансів Олексія Кудріна, що послідувала за цим, про можливу неплатоспроможність білоруської економіки, яка загрожує республіці в кінці року, почалася серія скандалів в російсько-білоруських відносинах.

Після гучних політичних заяв сторони встигли прийняти участь в "молочній", "м"ясній", "тракторній", "газовій" і "трубній" війнах, завдавши один одному серйозного економічного збитку, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Росія пообіцяла "додержати слова" про $500 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі