пʼятниця, 12 жовтня 2007 12:00

Росія погрожує вийти з Договору про знищення ракет малої і середньої дальності

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росії "складно буде залишатися в рамках" Договору про знищення ракет малої і середньої дальності, якщо його дія не буде поширена на інші країни, а не тільки на Росію і США, повідомляє агентство "Интерфакс". На думку Путіна, договір повинен носити "глобальний характер", оскільки інші держави активно розвивають подібні системи озброєнь. Це стосується, зокрема, і тих країн, які розташовані в безпосередній близькості від російських кордонів.

Президент РФ уточнив, що американо-російській угоді вже 20 років. "Потрібно переконати інших учасників міжнародного спілкування прийняти на себе такі ж зобов"язання", - відзначив Путін.

Цю заяву глава держави зробив під час зустрічі з держсекретарем США Кондолізою Райс і міністром оборони Робертом Гейтсом, які приїхали до Москви для обговорення питання про розміщення елементів американської ПРО в Східній Європі.

За словами Путіна, він розраховує, що США "не форсуватимуть" колишніх домовленостей із східноєвропейськими країнами, поки тривають "непрості переговори" з РФ з питання розміщення ПРО.

Райс, у свою чергу, заявила, що США намагатимуться подолати "деякі розбіжності" з Росією з ряду питань. За її словами, президент США Джордж Буш також висловив побажання, що в ході зустрічі "буде вирішено цілу низку проблем". Райс назвала дві сфери, які об"єднують країни,  - це боротьба з тероризмом і нерозповсюдження зброї масового знищення.

Зараз ви читаєте новину «Росія погрожує вийти з Договору про знищення ракет малої і середньої дальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі