середа, 05 вересня 2007 19:53

Росія побудує залізницю в обхід України

До 2030 року в Росії буде побудовано майже 20,5 тисяч км. нових залізничних ліній, заявив замміністра транспорту РФ Олександр Мішарін. Зокрема, з"явиться залізничне повідомлення, як сказав замміністра, "в обхід України", яке пройде від Москви до Адлера через Орел, Курськ і Ростов-на-Дону.

Час в дорозі на напрямі Моськва-Адлер буде скорочений до 14-15 годин за рахунок будівництва нових і модернізації існуючих залізничних ліній.

Також буде здійснено перенесення пасажирського руху з Чорноморського побережжя на ділянці Туапсе-Адлер з будівництвом нової лінії по нагірному або тунельному варіанту.

Загальний об"єм інвестицій, які потрібні для реалізації нової довгострокової стратегії, оцінюється в 13 трлн 780 млрд рублів, з яких 20 відсотків зобов"язується забезпечити федеральний бюджет, а близько 5 відсотків - суб"єкти РФ. Інші 75 відсотків, як очікується, прийдуть від приватних інвесторів, зокрема РЖД (42 відсотків), інших незалежних компаній - власників рухомого складу.

Це передбачено "максимальним, оптимістичним варіантом" розвитку залізничного транспорту на довгострокову перспективу - до 2030 року, яка буде розглянута на засіданні уряду 6 вересня.

Міністерство транспорту планує створити принципово нові перевезення, в результаті яких середня швидкість доставки вантажів зросте на чверть, а швидкість пасажирських потягів в дальньому проходженні більш ніж на 17 відсотків.

Що стосується інших нових залізничних ліній, то "їх буде достатньо багато і їх вибір пов"язаний з прискореним освоєнням регіонів". Так, передбачається будівництво залізничної лінії Іркутськ-Магадан, що створить умови для стійкого повідомлення з віддаленими територіями країни.

Крім того, нові залізниці покликані також забезпечити зручніший доступ до портів, зокрема, Балтіки, Мурманська (будівництво других шляхів), Далекого Сходу, Приморського краю /на порт Восточный/. До 2030 року з"явиться також і нова залізниця уздовж східного схилу Уральських гір, а також крупна магістраль "Севсиб", яка протягнеться від Сургута через Тюменську область, Красноярський край, область Томська і далі на Ленськ.

Нова залізнична політика передбачає також розвиток БАМа. При розвитку БАМа в уряді особливу надію покладають на лінію, яка забезпечить підхід до нового порту Ваніно, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Росія побудує залізницю в обхід України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі