пʼятниця, 20 травня 2022 18:55

Росія обстрілами хоче знищити інфраструктуру України, бо заздрить - Подоляк

Росія обстрілами хоче знищити інфраструктуру України, бо заздрить - Подоляк
Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк розповів, навіщо РФ обстрілює Україну. Фото: eastnews.ua

Росія щодня запускає ракети на територію України. Вона хоче знищити українську інфраструктуру та економічний потенціал через заздрість.

У Кремлі думали, що Україна - слабка держава, каже радник глави Офіса президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю "Фактам ICTV".

"Пам'ятаєте виступ Путіна, де він обґрунтував свою "спецоперацію" тим, що немає такої держави - Україна? Вся російська еліта вірила в те, що потрібно до п'яти днів і української державності не існуватиме. Але сьогодні 85-й день повномасштабної війни. Вони зрозуміли, що Україна - це вельми потужна держава, чи не єдина, яка може стримати російську агресію, і від цього в них додаткова ненависть до нас", - каже він.

Вісім років у Росії говорили, що в Україні нацизм. Брехали про "геноцид" на Донбасі. Але за 2021 рік там загинуло п'ятеро мирних жителів.

"Ненависть до України в Росії за вісім років культивувалася так, що доходила вже до психічної хвороби", - вважає Подоляк.

Ворог намагається вдарити ракетами по терміналах, базах і залізничних вузлах.

"РФ хоче знищити нам інфраструктуру. Вони хочуть наш економічний потенціал знищити. До того ж хочуть зробити нам таку країну, у якій постійно живуть самі ж. Прагнуть, щоб вона була зруйнована, наші міста були розбитими, щоб було некомфортно. Це заздрість. Усе це замішано на глибинному й нецивілізованому розвитку Росії", - каже радник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін у глухому куті - начальник Головного управління розвідки

Обстріли починаються вночі, щоб посіяти паніку. Загарбники хочуть змусити людей бігати у сховища.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на ворожий обстріл міста Лозова на Харківщині.

"Харківщина. Місто Лозова. Російський ракетний удар по щойно реконструйованому будинку культури. Семеро постраждалих, серед яких 11-річна дитина. Окупанти визначили своїми ворогами культуру, освіту та людяність. І не шкодують для них ні ракет, ні бомб. Що в голові в людей, які обирають такі мішені? Абсолютне зло, абсолютна дурість", - сказав глава держави.

Зараз ви читаєте новину «Росія обстрілами хоче знищити інфраструктуру України, бо заздрить - Подоляк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі