неділя, 24 лютого 2019 12:43

"Росія небезпечна і знищує світовий порядок" - НАТО

"Росія небезпечна і знищує світовий порядок" - НАТО
Еверард зробив заяву щодо анексії Криму Росією. Фото: nv.ua

Генерал Джеймс Еверард, який є заступником головнокомандувача збройних сил НАТО в Європі, заявив, що анексія Криму Росією змінила північноатлантичну середу безпеки.

Про це Еверард заявив в своєму виступі в Європейському парламенті на засіданні підкомітету безпеки і оборони, повідомляє "Польське радіо".

Темою засідання було загрози європейській безпеці.

Віце-голова збройних сил НАТО в Європі заявив, що після розпаду Радянського Союзу багато держав визнали світ чимось даним раз і назавжди.

"У 2014-му ми були шоковані, коли Росія анексувала Крим. Це повністю змінило євроатлантичне середовище безпеки. Ми не були до цього готові", - заявив Еверард.

Генерал зазначив, що Північноатлантичний альянс має одного державного суперника - Росію.

"Сьогодні ми змушені помірятися з більш небезпечною Росією, яка хоче відбудувати свою позицію, знищуючи міжнародний порядок", - додав Еверард.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США презентували світові усі російські злочини проти України за 5 років

На його думку, наміром Москви є не перемога в тривалій війні, а реалізація коротких кампаній з конкретною метою, за допомогою гібридної війни, в яку входять стратегічне залякування, дезінформація і дестабілізація.

Генсек НАТО заявив, що через Росію договір про ядерну зброю в небезпеці.

Зараз ви читаєте новину «"Росія небезпечна і знищує світовий порядок" - НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі