четвер, 06 серпня 2009 13:34

Росія не пробачить Грузії серпневу війну

Росія не пробачить Грузії серпневу війну
Система європейської безпеки виявилась не готова відреагувати на торішню агресію Грузії в Південній Осетії, заявив офіційний представник МЗС РФ Андрій Нестеренко.

"Варварська агресія Грузії проти колишньої частини своєї ж держави наочно висвітила глибокі тріщини в існуючій системі європейської безпеки. Вона виявилася нездібною запобігти раптовому широкомасштабному нападу", - сказав Нестеренко на прес-конференції в четвер в Москві.

Як відзначив представник МЗС, "величезна кількість людських жертв, поява тисяч біженців свідчать про те, що йдеться не про помилку або випадковість, а про заздалегідь сплановані злочинні дії". "Це недвозначно підтверджують і трофейні документи грузинської армії, включаючи горезвісний план "Чисте поле", - сказав Нестеренко.

"Трагічні події в Південній Осетії знову продемонстрували всьому міжнародному співтовариству безальтернативність мирних переговорних способів у врегулюванні конфліктів - на жаль, ціною життів мирних людей", - сказав він.

"Цьому немає і не може бути прощення. Військові злочинці повинні понести відповідні покарання", - додав представник МЗС.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Росія не пробачить Грузії серпневу війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі