четвер, 09 травня 2024 13:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія модифікувала Х-101: чи важче буде їх тепер збивати ЗСУ

Росія модифікувала Х-101: чи важче буде їх тепер збивати ЗСУ
Росія модернізувала крилаті ракети Х-101, додавши ще одну бойову частину. Фото: pixabay.com

У ЗСУ розповіли, чи буде важче збивати російські модернізовані ракети Х-101.

Росіяни модернізували крилаті ракети Х-101, додавши ще одну бойову частину, повідомив 9 травня речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua. Водночас це не вплине на процес їхнього знищення, коли вони атакують територію України.

"Щодо збиття, то жодним чином не відрізняється, оскільки, найімовірніше, йдеться про додавання ще однієї бойової частини за рахунок зменшення саме паливного відділу", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив останні новини з фронту

Для росіян нема потреби збільшувати дальність ракет Х-101, оскільки їх використовують на значно меншій відстані для ударів по Україні.

"Зараз вони збільшують бойову частину елементами, які можуть завдавати ураження більше по незахищеним об'єктам. Це може бути і жива сила. Коли вони атакують міста, ми розуміємо на що це спрямовано - на велику кількість жертв, знищення мирних українців. Це завдаватиме більшої шкоди за рахунок маленьких металевих елементів", - пояснив Євлаш.

Російська Федерація модернізувала крилаті ракети Х-101. Окупанти імовірно зменшили радіус їхньої дії, але оснастили ракети другою боєголовкою, повідомило Міністерство оборони Великої Британії у соцмережі X.
Зараз ви читаєте новину «Росія модифікувала Х-101: чи важче буде їх тепер збивати ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі