пʼятниця, 07 лютого 2020 11:44

Російським акторам заборонили 10 років приїздити в Україну

Російським акторам заборонили 10 років приїздити в Україну
Групу російських акторів не пустили в Україну. Фото: РБК

Двом російським акторам та учасникам ліричної комедії "Ідеальний свідок" заборонили 10 років приїжджати в Україну. Причиною називають свідому спробу перетнути кордон після вже отриманої заборони.

"Група громадян РФ прибула 6 лютого до одного з пунктів пропуску на українсько-молдовському кордоні та повідомили, що їдуть на гастролі та щодо них немає підстав для недопуску на територію України. Однак з'ясувалося, що двоє з росіян незаконно відвідували тимчасово окуповану територію АР Крим. Там брали участь у зйомках фільму. Прикордонники проставили їм заборону в'їзду до нашої країни 3 роки", - повідомляє пресслужба ДПС України.

Ще двоє іноземців з цієї групи не змогли підтвердити мету поїздки в Україну. Тому їх також не пропустили. Решта їхати відмовилися. Їх усіх повернули в Молдову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянка намагалася "купити" українських прикордонників

Однак уже через кілька годин ця сама група іноземців знову з'явилася на українському кордоні на іншому пункті пропуску. Їх знову не пропустили, причому тих двох, що вже мали заборону на в'їзд, змусили заплатити штраф за невиконання попереднього рішення прикордонників. Крім того, їм продовжили термін заборони до 10 років. Решті чотирьом заборонили в'їзд в Україну на 3 роки.

Російському співаку Валерію Сюткіну заборонили в'їзд в Україну. Причиною називають висловлювання чоловіка про "доцільність" анексії Криму в ефірі одного з телеканалів РФ.

Зараз ви читаєте новину «Російським акторам заборонили 10 років приїздити в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі