вівторок, 07 серпня 2007 08:51

Російський перекладач ООН попався на махінаціях з візами

Окружний суд Манхеттена в понеділок встановив суму застави для звільнення з-під варти перекладача ООН росіянина Вячеслава Манохіна у розмірі 300 тисяч доларів.

Другий узятий під варту росіянин - Володимир Дерев"янко - може бути випущений з-під арешту після внесення застави у розмірі 250 тисяч доларів. Сума застави для ще одного громадянина РФ - Камілджана Турсунова - поки не визначена.

Суд, провідний розгляд справи, по якій проходять росіяни, не прийняв до уваги прохання помічника окружного прокурора, що наполягає на тому, що обвинуваченим повинно бути відмовлено в праві звільнення під заставу. Представник звинувачення мотивував свою вимогу тим, що, на його думку, підозрюваний, опинившись на волі, постараються покинути територію США.

Про арешт трьох громадян РФ по звинуваченню в шахрайстві при оформленні американських віз було оголошено в понеділок. У число підозрюваних входить перекладач постпредства Росії при ООН Вячеслав Манохин, який, за даними правоохоронних органів, використовував своє службове положення, забезпечуючи здобувачів американських віз запрошеннями на заходи, що проводяться під егідою цієї організації. Володимира Деревянко слідство вважає посібником Манохина. Турсунов, за даними слідства, скористався їх послугами, заплативши за підроблену візу 15 тисяч доларів.

У постпредстві Росії при ООН в понеділок увечері повідомили, що, за їх даними, Манохин був позбавлений дипломатичного імунітету ще 27 липня, проте російських дипломатів про це не поінформували, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Російський перекладач ООН попався на махінаціях з візами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі