середа, 01 лютого 2023 09:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Російський наступ неминучий – ISW спрогнозував події на фронті

Російський наступ неминучий – ISW спрогнозував події на фронті
ЗСУ готові до можливого наступу РФ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російський наступ у найближчі місяці є найбільш імовірним розвитком війни, яку розпочала РФ на чолі з диктатором Володимиром Путіним.

Російські сили, схоже, готуються до неминучого наступу на сході України. Зокрема в Луганській області, йдеться у звіті американського Інституту дослідження війни (ISW).

"Українські офіційні особи продовжують підтримувати оцінку ISW про те, що неминучий російський наступ у найближчі місяці є найбільш імовірним курсом. Але припустили, що українські сили планують почати більший контрнаступ", – повідомляють в ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кульмінація наступу росіян на Бахмут відкладається – у США назвали причину

Російські військові, ймовірно, продовжуватимуть накопичувати звичайні сили в Луганській області та збільшувати розгортання решти мобілізованих на сході України для підтримки стратегічних дій у Луганській області.

Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов висловився з приводу очікуваного наступу окупаційних військ. Каже, що не виключає "жодного сценарію в найближчі два-три тижні", а "головні бої ще попереду".

Данілов не виключає, що президент Росії Володимир Путін спробує здійснити ще одну атаку з півночі, півдня і сходу, як це сталося 24 лютого 2022 року. Можливо, навіть приурочивши її до річниці вторгнення. Українські військові готуються до всіх можливих варіантів розвитку подій.

Зараз ви читаєте новину «Російський наступ неминучий – ISW спрогнозував події на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі