вівторок, 24 листопада 2009 14:17

Російський мільярдер купив лімузин Гітлера

Російський мільярдер купив лімузин Гітлера
Російський мільярдер придбав лімузин, який раніше належав нацистському лідерові Адольфу Гітлеру.

Про це повідомила німецька газета Express з посиланням на підприємця із Дюссельдорфа Мікаеля Фройліха. Він стверджує, що відшукав автомобіль фюрера на замовленням клієнта з Росії.

При цьому Фройліх відмовився назвати ім"я покупця.

За словами німецького підприємця, Mercedes 770K з відкритим верхом знайдено в гаражі колекціонера машин у місті Білефельд на Заході Німеччини. Фройліх підтвердив автентичність даного автомобіля завдяки збереженим документам і старим фотографіям.

Mercedes було замовлено для Гітлера в 1935 році, і він регулярно з"являвся в кадрах військових парадів, які приймав нацистський лідер.

Після війни машина потрапила до Австрії, потім її відправили в автомобільний музей в Лас-Вегасі, а звідти вона повернулася до Німеччини.

Реліквію придбав баварський власник броварні, вдова якого після смерті чоловіка в 2008 році продала машину колекціонеру в Білефельд.

Минулої п"ятниці, розповів Фройліх, російський покупець прилетів до Німеччини приватним літаком, щоб оформити угоду.

Цьому, за словами німецького дилера, передувала юридична перевірка - посередник хотів переконатися, що продаж антикварного автомобіля не суперечить законодавству Німеччини.

"Слідчі не заперечували. Їх турбувало тільки, щоб на машині не було видно нацистської символіки", - наводить Express слова Фройліха.

Він повідомив також, що, крім Mercedes Гітлера, росіянин викупив цілу колекцію старовинних автомобілів. За даними Express, лімузин фюрера обійшовся йому в суму від 4 до 10 млн євро.

Mercedes 770К важить п"ять тонн, має двигун потужністю 400 кінських сил і витрачає 40 літрів бензину на 100 кілометрів шляху. Він оснащений куленепробивним склом товщиною 4 см і сталевим щитом за заднім сидінням.

Бензобак лімузина вміщує 300 літрів палива. Машина може розвивати швидкість до 180 кілометрів на годину. Згідно з даними спідометра, пробіг автомобіля становить всього 33 тисячі кілометрів, передає Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «Російський мільярдер купив лімузин Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі