пʼятниця, 13 липня 2007 12:20

Російський мільярдер балотуватиметься в мери Єрусалиму

Російськомовний ізраїльський підприємець Аркадій Гайдамак провів засновницький з"їзд власної політичної партії і має намір балотуватися на пост мера Єрусалиму.

Виступаючи напередодні ввечері перед потенційними однопартійцями і виборцями, серед яких переважали російськомовні пенсіонери, ефіопська молодь і жителі небагатої ізраїльської периферії, Гайдамак передрік своїй партії "Соціальна справедливість" успіх на виборах до парламенту.

При цьому він дав зрозуміти, що не претендує на вищі пости в державі і вважає найбільш гідним кандидатом в прем"єр-міністри лідера парламентської опозиції - голови правої партії "Лікуд" Беньяміна Натаньяху.

Сам бізнесмен хотів би зайняти пост мера Єрусалиму. У цій якості він збирається боротися з бідністю, усуваючи тим самим причини для конфронтації між євреями і арабами.

Якщо парламентські вибори відбудуться раніше муніципальних, то підприємець згоден увійти до уряду і зайняти пост міністра у справах діаспори, мобiлiзуючи євреїв всього світу на підтримку Ізраїлю.

Виступаючи з програмними заявами і відповідаючи на питання журналістів, Гайдамак говорив то на російській, то на англійській, то на французькій мовах, залишаючи в невіданні значну частину своєї аудиторії.

Російськомовний мільярдер став однією з найпопулярніших людей Ізраїлю, завдяки філантропічній діяльності під час Другої ліванської війни. Гайдамак створював табори біженців, де минулим літом від ракет "Хезболла" рятувалися тисячі жителів північних районів Ізраїлю. Утримання кожного вимушеного переселенця в комфортабельних селищах на березі моря обходилося бізнесменові більш ніж в 100 доларів на добу.

У Росії Гайдамак відомий як президент Конгресу єврейських релігійних організацій і об"єднань Росії (КЕРООР) і власник видавничого будинку "Московские новости", повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Російський мільярдер балотуватиметься в мери Єрусалиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі