вівторок, 16 жовтня 2007 08:37

Російський ЦВК дозволив підкуп виборців

На боротьбу з брудними виборчими технологіями і чорним піаром в черговий раз піднялася Центральна виборча комісія РФ. Проте підсумком її засідання став фактичний дозвіл підкупу виборців, правда на суму, що не перевищує 400 рублів.

"Здійснювати підкуп виборців", "вручати їм грошові кошти, подарунки і інші матеріальні цінності" борцям за парламентські мандати недвозначно забороняє частину 2 статті 62 закони "Про вибори". Проте трудівники Центрвиборчкому звернули увагу на те, що на практиці партії під час передвиборної гонки так і норовлять усучити електорату "матеріальні цінності" у вигляді футболок, бейсболок і кулькових ручок з своїми емблемами. Для своєрідної легалізації цих цілком нешкідливих агітаційних прийомів Центрвиборчком запропонував воістину соломонове рішення: всі предмети "з нанесеною друкарським способом символікою партії" вважати друкарськими матеріалами, розповсюдження яких законом не забороняється. При цьому в проекті роз"яснень особливо обмовлялося, що кожного такий предмет не повинен коштувати дорожче 400 рублів.

Ці положення викликали живу дискусію. До повного консенсусу виборчкомівці так і не прийшли: поки документ прийнятий тільки "за основу". У злегка допрацьованому вигляді його планується затвердити на цьому тижні, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Російський ЦВК дозволив підкуп виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі