вівторок, 29 вересня 2015 14:08

"Російських військових в Україні немає" - у Києві відбулося перше слухання справи Александрова і Єрофєєва
5

Фото: Сергій Демчук

Голосіївський суд Києва залишив під вартою співробітників Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил РФ Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва до 21 листопада 2015 року. Крім того, ухвалено, що подальше місце розгляду справи росіян повинен визначити Апеляційний суд Києва.

На початку слухань прокурор попросив, щоб справу розглядали в Голосіївському суді Києва. Мовляв, заарештованих утримують у столиці і більшість потерпілих і свідків теж знаходяться в Києві. Проте адвокати обох затриманих наполягли, щоб суд перенесли до селища Новоайдар Луганської області, де скоєно злочин.

"Справу має розгядати суд за місцем вчинення кримінального правопорушення, - каже адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська. - Потім Вищий спеціалізований суд вирішує питання щодо передачі справи з одного суду до іншого. Прокуратура затягує розгляд справи. Я впевнена в цьому. Навіщо було передавати обвинувальний акт до Голосіївського суду? Ми визнаємо кілька статей, які інкримінуються моєму підзахистному. Які саме, поки не називатимемо, щоб цим не скористалась прокуратура".

Коли судді пішли в кімнату переговорів, співробітник ГРУ Євген Єрофєєв заявив, що на нього тисне прокуратура. "Тиск чиниться на нас, бо від нас вимагають свідчення, які будуть зручними прокурорам", - сказав він. У спілкуванні з журналістами Єрофєєв наполягає, що не винен.

Російський консул Олексій Грубий під час перерви назвав справу політичним замовленням і наполягав на тому, що Александров і Єрофєєв не є російськими військовими.

"Очевидно, є політичне замовлення на засудження наших громадян. Українська сторона, а саме військова прокуратура, не один раз наголошувала, що засудити потрібно дуже швидко. Після передачі справи від СБУ до військової прокуратури ми спостерігаємо багато процесуальних порушень. Українська сторона хоче показати російську присутність в Україні, якої насправді немає. Алєксандров і Єрофєєв - колишні військові. Про це є заява Міністерства оборони. В Україні немає російських військових" - заявив консул.

Нагадаємо, співробітників ГРУ затримали українські військові16 травня в Луганській області. Звинувачують у тероризмі. Прокуратура вимагає довічного увязнення.

Зараз ви читаєте новину «"Російських військових в Україні немає" - у Києві відбулося перше слухання справи Александрова і Єрофєєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі