середа, 07 червня 2006 19:34

Російські в"язні побудують 72 храми

Російські засуджені найближчим часом побудують 72 храми, про це повідомили в прес-службі Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) РФ.

- Ініціаторами даного заходу виступили як керівники колоній і слідчих ізоляторів, в стінах яких працюють храми різних конфесій і релігійних общин, так і самі ув"язнені. Будівництво відбуватиметься під патронатом Російської православної церкви, мусульманських організацій, Федерації єврейських общин Росії і союзу євангельських християн-баптистів, - сказали у ФСВП РФ.

За даними відомства, в основному в місцях позбавлення волі із засудженими працюють представники традиційних для Росії конфесій.

- На даний момент в установах діють 396 храмів: 370 - Російської православної церкви, 18 мусульманських мечетей, п"ять будистських дуганів і три костьоли Римо-католицької церкви. Крім того, у виправних установах працюють 695 молитовних кімнат, 228 недільних шкіл і 902 бібліотеки духовної літератури, - відзначили у ФСВП РФ.

Релігійні конфесії допомагають засудженим відновити втрачені етичні якості і цінності, надають добродійну допомогу, пояснили в прес-службі.

Серед засуджених - більше 70 тис. віруючих, а на території виправних установ діють 1136 релігійних общини.

- Віруючі засуджені краще дотримуються режиму, і більш терплячі до людей. А найголовніше, як показує практика, після свого звільнення не повертаються до в"язниці, - підкреслили у ФСВП РФ, пише    Утро.

Зараз ви читаєте новину «Російські в"язні побудують 72 храми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі