понеділок, 12 листопада 2007 10:06

Російські регіони збільшать явку на вибори урнами в магазинах для покупців і на вокзалах для бомжів

Боротьба за збільшення явки на виборах у Держдуму, в чому, перш за все, зацікавлена "Єдина Росія", що оголосила вибори референдумом з довіри Володимиру Путіну, набуває в регіонах досить екзотичних форм. У Свердловській області власті ухвалили організувати додаткові виборчі дільниці прямо в магазинах, а в Башкирії місцевий виборчком вирішив налякати виборців. Додати відсоток до явки зможуть і бомжі, про яких також поклопоталися в регіонах. У Свердловській області для підвищення явки на вибори вирішили відкрити додаткові дільниці для голосування в торгових центрах Єкатеринбургу, пише "Коммерсант". "За пропозицією територіальних виборчкомів складено перелік із дев"яти великих торгових і торгово-розважальних центрів і двох ринкових комплексів, де будуть встановлені місця для голосування", - пояснила прес-секретар облвиборчкому Тетяна Рогальська. За її словами, проголосувати на цих дільницях можна буде за відкріпними посвідченнями. Крім того, організувати додаткові дільниці рекомендовано підприємствам безперервного циклу виробництва.

Своєрідний спосіб підвищення явки на вибори обрали в Башкирії, де минулої суботи республіканський виборчком розповсюдив листівки, надруковані на зворотному боці рахунків за телефонні розмови, із попередженням виборцям про відповідальність за неявку на виборчу дільницю.

У них, зокрема, повідомляється, що за громадянами ведеться спостереження і кожен зобов"язаний з"явитися на вибори. Крім цього, в листівці міститься вимога повідомляти в правоохоронні органи про порушення виборчих прав громадян, яким перешкоджали прийти на дільницю.

Додати відсоток до явки на вибори зможуть і бомжі. Після того, як Центрвиборчком ще в жовтні прийняв ухвалу з організації голосування виборців, що "володіють активним виборчим правом, але не мають реєстрації за місцем проживання в межах країни", як мінімум у 12 регіонах вже створили додаткові виборчі дільниці для цієї категорії громадян.

У Ніжегородській та Челябінській областях створені по дві таких дільниці, зокрема на залізничних вокзалах обласних центрів, а самих виборців сповістять про це в соціальних приймальниках.

У Липецькій області буде створено близько 20 таких дільниць, у Брянській - 33, а в Свердловській області бомжі зможуть проголосувати на дільницях, що вже діють. У Красноярському краї та Іркутській області обіцяють відкрити дільниці для осіб без реєстрації в кожному райцентрі. У самому Іркутську безпритульних запросять проголосувати в Будинок культури. А в Санкт-Петербурзі дільниця для бомжів буде відкрита на набережній каналу Грибоєдова.

 

Зараз ви читаєте новину «Російські регіони збільшать явку на вибори урнами в магазинах для покупців і на вокзалах для бомжів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі