середа, 19 листопада 2014 09:26

Російські опозиціонери порадили Британії закрити в'їзд до країни олігархам з оточення Путіна

Російські опозиціонери порадили Британії закрити в'їзд до країни олігархам з оточення Путіна
Фото: ВВС

Агресивні дії, що проводяться Росією відносно Грузії і України, повинні бути сприйняті міжнародним співтовариством з усією серйозністю і не повинні залишатися безкарними, вважають російські опозиціонери. Під таким гаслом вони виступили на заході "Що чекає Росію після Путіна: через п'ять років після смерті Сергія Магнітського", який проходив в будівлі британського парламенту.

За словами колишнього прем'єр-міністра РФ Михайла Касьянова, Заходу необхідно було вжити жорстких заходів до російської влади вже після подій 2008 року, коли російська армія вторглася не територію Грузії.

Проте нинішній саміт Великої двадцятки, який відбувся в Австралії, показав, що події в Україні все ж вплинули на ставлення світових лідерів до президента Росії Володимира Путіна, якого багато хто тепер розглядає як ізгоя, - зазначив колишній прем'єр-міністр Росії.

Опозиційний політик Євгенія Чірікова сказала, що найбільш ефективним способом тиску на агресивну політику Путіна будуть обмеження на в'їзд до Британії для бізнесменів-олігархів з найближчого оточення російського президента, які активно і широко користуються благами західного життя, в тому числі, за словами еколога, вивозячи з Росії активи.

Колишній міністр закордонних справ Естонії Христина Оюланд заявила, що місце Володимира Путіна - на лаві підсудних в Міжнародному суді в Гаазі. 

А член нижньої палати британського парламенту Кріс Брайант повторив що вже звучала раніше аналогію між анексією Криму Росією і анексією Судетської області Німеччиною напередодні Другої світової війни. За його словами, тоді, як і зараз, були британські політики, які стверджували, що нічого страшного не відбувається, але історія вчить, що агресор не обмежується малим.

Зараз ви читаєте новину «Російські опозиціонери порадили Британії закрити в'їзд до країни олігархам з оточення Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі