субота, 16 квітня 2022 10:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти готові до наступу на Донбасі - Гайдай
5

Окупанти хочуть стерти з лиця землі все, щоб українським військовим не було чого захищати.

Загарбники обстрілюють міста поквартально або хаотично, незважаючи чи це житлові будинки, чи це інфраструктура пов'язана з прокачкою води чи електрикою. Про це заявив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

"Обстрілюється все. Коли приїхали іноземні журналісти і подивилися як виглядає Рубіжне і Попасна, вони були в шоці. Вони кажуть, що не уявляли, що у тут теж саме, що в Маріуполі. Це для розуміння того, що відбувається. Знищуються повністю населені пункти з жителями", - зазначив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від рук російських загарбників постраждали 560 дітей

Він додав, що Сіверськодонецьк повністю контролюють українські військові. В Рубіжному тривають бої, місто обстрілюють з всього озброєння, яке є в окупантів. Це зенітно-ракетні комплекси, артилерія важких калібрів, міномети і авіація.

Фото: t.me/luhanskaVTSA
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Фото: t.me/luhanskaVTSA

Станом на сьогодні російські окупанти готові до наступу на Донбасі. Пауза в наступі була викликана дощами, вважає Гайдай.

За його словами, російський наступ може початися одночасно на Луганську та Донецьку області.

Окупанти щодня намагаються здійснити прорив Креміннського напрямку, біля Рубіжного, Сіверськодонецька і Попасної. При цьому Попасна і Рубіжне за своїми руйнуваннями вже схожі на Маріуполь.

На вільній території Луганської області залишаються близько 70 тисяч жителів.

Цієї ночі російські окупанти обстріляли три міста Луганської області. Гатили по Сіверськодонецьку, Лисичанську і Кремінній. Є загиблі й поранені.

Під ранок 16 квітня Київ зазнав обстрілів. Вибухи пролунали в Дарницькому районі на околиці міста. На місці працюють рятувальники та медики.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти готові до наступу на Донбасі - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі