субота, 04 квітня 2015 22:39

Російська провінція: здалеку красиво, зблизька бардак
22

Невелике містечко Торжок знаходиться за 240 кілометрах від Москви, на перепутті дороги до Санкт-Петербургу. Розташоване на березі річки Тверца. Люди тут живуть з 10 століття.

Але на сьогодні стан його інфраструктури викликає занепокоєння – місто фактично розсипається.

На частині вулиць відсутній тротуар для пішоходів. Замість нього – протоптані стежки між огорожою та проїжджою частиною. Крім цього, частина дерев'яних будинків в традиційно російському стилі у жахливому стані.

Місцеві жителі кажуть, що на ремонт міста гроші не виділяють. Бюджету вистачає на підтримання теперішнього стану. Набережну відремонтували до річниці міста – після цього ніхто за це не брався.

- Ми не столиця і навіть не обласний центр. Так що грошей у нас немає. Стараємось і виживаємо як можемо, - розповідають там.

У місті десяток храмів, але частина з них є закритими через аварійний стан. Ті, що відкриті, священники та прихожани ремонтують за свій рахунок. Так, наприклад, в Ільїнській церкві монастиря "Нільська Пустош" ремонт роблять за рахунок прихожан. А церква унікальна – вівтар та зал для богослужінь знаходиться на другому поверсі.

Крім цього, над містом постійно літають військові вертольоти. У місті розташовується навчальний центр військової авіації.

Зараз ви читаєте новину «Російська провінція: здалеку красиво, зблизька бардак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі