четвер, 14 червня 2018 16:30

Родичам загиблих десантників виплатять компенсацію

Родичам загиблих десантників виплатять компенсацію
Бойовики знищили військовий літак із десантниками. Фото depo.ua

Суд задовольнив 39 позовів до Міністерства оборони про відшкодування 19,5 млн грн моральної шкоди родичам військових, які загинули у літаку ІЛ-76 під Луганськом.

"На сьогодні зазначене рішення суду оскаржене обвинуваченим, його захисником та представником Генерального штабу ЗС України до апеляційної інстанції (Апеляційного суду Дніпропетровської області), якою 22.01.2018 призначена комісійна судова військова експертиза. Її проведення доручене Київському науково-дослідному інституту судових експертиз", – написав Андрій Лисенко, речник Генеральної прокуратури України.

Обвинувачений у справі генерал-майор Віктор Назаров подав апеляційну скаргу та домігся проведення повторної експертизи обставин катастрофи літака.

Генерала, не зважаючи на рішення суду, не позбавили військового звання та нагород.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подадуть у суд на фільм, який виправдовує генерала Назарова

14 червня 2014 року в районі аеропорту "Луганськ" бойовики за допомогою ракетного комплексу "Игла" збили літак Іл-76. Транспортник був уражений під час заходу на посадку на висоті 700 м. На борту перебували 40 десантників. Солдати мали посилити гарнізон аеропорту, який на той момент оточили бойовики. Крім них було ще 9 членів екіпажу. Всі загинули.

Це найбільша одночасна втрата Збройних сил України у російсько-українській війні.

Зараз ви читаєте новину «Родичам загиблих десантників виплатять компенсацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі