четвер, 20 лютого 2020 01:32

РНБО рекомендує відновити санепідемстанції через загрозу коронавірусу

РНБО рекомендує відновити санепідемстанції через загрозу коронавірусу
РНБО збирається відновити СЕС. Фото: Укрінформ

Рада національної безпеки і оборони рекомендувала Міністерству охорони здоров'я України відновити санітарно-епідеміологічну службу в зв'язку з загрозою коронавірусу.

Таке рішення було прийнято на міжвідомчій нараді під головуванням секретаря РНБО Олександра Данилова 11 лютого. На ньому обговорювали, як запобігти занесенню коронавірусу на територію України і як реагувати на його поширення, повідомляє LB.ua.

Першим пунктом протокольного рішення Міністерству охорони здоров'я і Центру громадського здоров'я рекомендується в тижневий термін розробити і внести пропозиції про відновлення діяльності СЕС на території України.

Також в рішенні міститься ще ряд рекомендацій, наприклад, придбати (або виготовити) мобільний госпіталь на 50-100 місць, який міг би виконувати функцію карантинної установи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський піариться на коронавірусі, а Аваков розганяє паніку - Скрипін

Тим часом, за прогнозом Національного банку України, китайський коронавірус не матиме значного впливу на українську економіку.

Зараз ви читаєте новину «РНБО рекомендує відновити санепідемстанції через загрозу коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі