середа, 04 грудня 2019 15:24

"Ризикуємо витратити мільярд гривень на неякісний перепис" - соціолог

"Ризикуємо витратити мільярд гривень на неякісний перепис" - соціолог
Євген Головаха: Перепис 2020 року має дати чітке уявлення про загальне число людей, що проживають в Україні, їх стать, вік, освіту. Фото: Радіо Свобода

Перепис населення не проводили з 2001 року. Взагалі не уявляємо, скільки в Україні громадян, де вони проживають.

Про це в коментарі для Gazeta.ua говорить соціолог Євген Головаха.

"Це є причиною різних демографічних проблем. Наприклад, перенаселення окремих регіонів. Та мала кількість жителів в інших. Перепис 2020 року має дати чітке уявлення про загальне число людей, що проживають в Україні, їх стать, вік, освіту", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін хоче скасувати паперові книги обліку для ФОП

За його словами, ідея зекономити на переписі - невдала.

"Дані мобільних операторів не можуть дати відповідь на питання про освіту чи роботу громадян. Також їх інформація стосовно загальної кількості українців не є достовірною. Є ризик витратити мільярд гривень на неякісний перепис, який не дасть чіткої демографічної картини нашої держави. Тоді доведеться ще десятиліття жити без цієї інформації чи повторно витрачати вже повну суму коштів та традиційний перепис. Краще провести його з першого разу", - додає соціолог.

Уряд може зекономити 2-3 мільярди гривень на переписі населення, що має відбутись наприкінці наступного року. Хочуть провести його у електронному форматі. Про це міністр кабінету міністрів 34-річний Дмитро Дубілет пише у "Фейсбуці".

Зараз ви читаєте новину «"Ризикуємо витратити мільярд гривень на неякісний перепис" - соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі