вівторок, 15 липня 2014 01:50

РФ почала тиснути на родину Надії Савченко

РФ почала тиснути на родину  Надії Савченко
from-ua.com

Сестра Надії Савченко, Віра, в даний момент скасувала свою поїздку до Російської Федерації через загрозу можливого затримання.

Про це повідомляють представники фонду "Відкритий діалог", які за співпраці з Міністерством закордонних справ України допомогли родині Надії в забезпеченні контакту з адвокатом Марком Фейгіном, повідомляє 5 канал.

Як стверджує консул України в Російській федерації Геннадій Брескаленко, слідчий у справі Надії Савченко, Дмитро Маньшин, повідомив його про намір допитати Віру. Прогнозуючи можливе затримання і тиск на сестру, сторона захисту рекомендувала Вірі Савченко утриматися від поїздки.

"Тиск на Віру Савченко – це лише перший етап у кампанії з нейтралізації захисту Надії, яку розпочала РФ", – прокоментував представник Фонду "Відкритий діалог" в Україні Андрій Вальчишин.

"Найближчим часом ми очікуємо спроби дискредитації і надання тиску не тільки щодо близьких Надії, але також на адресу адвокатів, зокрема Марка Фейгіна, нашого Фонду та інших правозахисників".

За даними правозахисників, кампанію з дискредитації захисту Надії Савченко курирує радник Путіна Владислав Сурков, якого вважають організатором антиукраїнської кампанії в російських ЗМІ в цілому і з висвітлення бойових дій на Сході України зокрема.

Зараз ви читаєте новину «РФ почала тиснути на родину Надії Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі