середа, 17 лютого 2010 16:55

Режисер "Гарі Поттера" зніме фільм про Литвиненка

Режисер "Гарі Поттера" зніме фільм про Литвиненка

Британський режисер Майкл Ньюелл зніме за власним сценарієм художній фільм, присвячений колишньому співробітникові ФСБ Олександру Литвиненку, який помер в Лондоні в результаті отруєння полонієм-210. Про це повідомляє видання Variety.

Картина базуватиметься на книзі глави бюро газети New York Times в Лондоні Алана Коуелла "Невиліковно хворий шпигун", на яку кінокомпанія Warner Bros. придбала права ще в 2007 році.

Кастингових рішень поки не приймалося, а сам проект знаходиться у стадії підготовки до зйомок.

Нагадаємо, що Олександр Литвиненко, який втік в 2000 році до Великої Британії, помер в Лондоні 23 листопада 2006 року. Загадкові обставини смерті викликали чималий інтерес у кінематографістів. У пресі вже з"являлися повідомлення, що роль Литвиненка в одній з картин може зіграти Джоні Депп або Деніел Крейг.

Що стосується самого Майка Ньюелла, то, окрім фільму "Гарі Поттер і кубок вогню", він зняв також картини "Усмішка Мони Лізи", "Донні Браско" тощо. Останньою його роботою став фільм "Принц Персії: Піски часу", який виходить в кінці травня 2010 року.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Режисер "Гарі Поттера" зніме фільм про Литвиненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі