четвер, 02 травня 2019 16:47

Рішення американської влади "дозволити" iQOS поліпшить громадське здоров'я — лікарі

Рішення американської влади "дозволити" iQOS поліпшить громадське здоров'я — лікарі
iQOS стала першою електричною системою нагрівання тютюну, яку офіційно допустили до продажу в США. ФОТО: e-cigarette-plus.com

30 квітня Адміністрація з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів при Міністерстві охорони здоров'я і соціальних служб США (Food and Drug Administration) дозволила продаж систем нагрівання тютюну iQOS на території США.

Про це повідомляє The New York Times.

В Адміністрації заявили, що IQOS виділяє значно менше шкідливих речовин в порівнянні зі звичайними сигаретами

На відміну від сигарет, де є процес горіння, iQOS нагріває тютюн. Це перша електрична система нагрівання тютюну, яка дозволена для продажу в США.

Українські лікарі в цілому позитивно сприйняли цю новину.

"Рішення FDA про визнання iQOS як продукту, що виділяє істотно менше токсичних речовин в порівнянні з традиційними сигаретами, грає вкрай важливу роль. Як в зміцненні стратегії зменшення шкоди, так і в потенційному поліпшенні здоров'я населення", — впевнена один із головних експертів із тютюнопаління в Україні, завідувачка Лабораторії популяційних досліджень Інституту кардіології ім. Стражеска Національної академії медичних наук України, доктор медичних наук Олена Кваша.

На її думку, це рішення є визнанням високого рівня результатів усіх досліджень (у т.ч. й виконаних в Україні в Інституті кардіології ім. Стражеска), які показали позитивні зміни, що відбуваються в організмі курця в разі переходу з традиційної сигарети на системи нагрівання тютюну.

"Лікарі отримали чітке послання від організації, до висновків якої дослухаються у всьому світі: перехід курців на системи нагрівання тютюну призведе до поліпшення громадського здоров'я", — заявила Олена Кваша. Із нею згоден і голова Альянсу зменшення шкоди в Україні Дмитро Рафаель.

Починаючи з моменту запуску iQOS в Японії та Італії в 2014 р, ця система нагрівання тютюну розширила свою присутність до 47 країн по всьому світу.

"Рішення FDA дозволити продаж IQOS в США є важливим кроком для 40 млн. американських курців. Саме для них IQOS запропонує бездимну альтернативу. За два попередні роки 7,3 млн. людей по всьому світу кинули курити сигарети і повністю переключилися на IQOS. Сьогоднішнє рішення FDA дає цю можливість і американським повнолітнім курцям"- заявив генеральний директор Philip Morris International Андре Каланцопулос.

У минулому році продукти зі зниженим ризиком згенерували компанії Philip Morris International понад $ 4,1 млрд. Або близько 14% від її валового доходу. Компанія планує збільшити цю цифру до 38-42% до 2025 року.

Після рішення FDA ціна акцій Philip Morris International в той же день різко збільшилася - на 2%.

Адміністрація з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів при Міністерстві охорони здоров'я і соціальних служб США є однією з найвпливовіших в світі організацій з контролю за якістю харчових продуктів, лікарських препаратів і тютюнових виробів.

Зараз ви читаєте новину «Рішення американської влади "дозволити" iQOS поліпшить громадське здоров'я — лікарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі