четвер, 17 грудня 2009 11:42

Реклама із зображенням матері Ісуса після сексу образила католиків

Реклама із зображенням матері Ісуса після сексу образила католиків

В Новій Зеландії розгорівся скандал між місцевими релігійними громадами. Причиною стали рекламні щити, на яких Марія зображувалася засмученою після незадовільного сексу з Йосипом, передає News.com.

На величезному рекламному плакаті, який розмістили в центрі міста Окленд, нещасливу пару зображено в ліжку. Картина супроводжується рекламним гаслом: "Бідний Йосип. Бог був непростим завданням".

На малюнку, виконаному в силі фрески, розчервонілий Йосип потупив зір, в той час як Марія страждальницьки дивиться на небеса.

Плакат - дітище прогресивної християнської церкви св. Матвія. За словами її вікарія архідиякона Гліна Карді, це така сучасна стратегія залучення невіруючих.

Проте католицька єпархія міста не перейнялася добрими намірами пастиря. Католики переконані, що прихований зміст малюнку про те, що Марія щойно займалась сексом - образливий і демонструє неповагу до християн. Згідно з католицькими переконаннями Марія була дівою, а Ісус - Син Бога, а не Йосипа.

Нещодавня кампанія по зібранню коштів для розміщення суперечливих "безбожних" плакатів на автобусах відзначилась особливою популярністю серед невіруючої частини населення.

Для рекламного плакату з написом "Скоріш за все Бога нема. Перестаньте хвилюватись і насолоджуйтесь життям", організатор кампанії Саймон Фішер усього за декілька днів зібрав вдвічі більше коштів, аніж було потрібно.

За його словами кампанія відтворює схожу рекламну акцію, що відбулась у Великій Британії. Основний її задум - зламати релігійні табу.

Як показує статистика, можливо новозеландцям справді потрібна така "сучасна" реклама, яка б допомогла відродити інтерес до релігії.

Останній перепис населення, проведений у 2006 році, показав, що 32 % місцевих мешканців (1, 3 млн людей) надають перевагу життю без релігії. Цей відсоток вищий, ніж у більшості західних країн.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Реклама із зображенням матері Ісуса після сексу образила католиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі