пʼятниця, 31 серпня 2007 10:21

Рейтинг найвпливовіших жінок світу

У щорічному рейтингу 100 найвпливовіших жінок світу за версією журналу Forbes перше місце, як і в 2006 році, посіла канцлер Німеччини Ангела Меркель, а на другому місці, змістивши держсекретаря США Кондолізу Райс, розташувалася віце-прем"єр Китаю У І. Райс не змогла закріпитися навіть на третьому місці - на четверте її витіснила керівник державних інвестиційних програм Сінгапуру Хо Чин. Минулого року вона не потрапила навіть у десятку.

Цей рейтинг Forbes складає вчетверте. Перші два його списки очолювала Райс, проте в 2006 році на друге місце її змістила Меркель. Китайський віце-прем"єр У І в найпершому рейтингу посіла третє місце, а в 2005 році піднялася на друге.

П"яте місце в рейтингу 2007 року зайняла президент PepsiСo Індра Нуї, що змістилася в порівнянні з торішнім рейтингом на один пункт униз. За нею йде лідер Індійського національного конгресу Соня Ганді (до речі, в попередньому рейтингу вона зайняла 13 місце).

На сьомому місці - голова найбільшої гірничодобувної компанії світу Anglo American Синтія Керролл. Далі йде президент Archer Daniels Midland Патріша Уортц, що в 2006 році була у рейтингу сьомою. За нею - головний виконавчий директор Kraft Foods Ірен Розенфельд і головний виконавчий директор Alcatel-Lucent Патрісія Руссо.

У нинішньому рейтингу Forbes королева Великобританії Єлизавета II піднялася з 46 місця на 23, а сенатор і кандидат в президенти США Хіларі Клінтон змістилася з 18 місця на 25. Мелінда Гейтс і телеведуча Опра Уїнфрі, що займали в 2006 році відповідно 12 і 14 місця, втратили свій вплив і відповідають 24 і 21 пунктам рейтингу.

Дві третини жінок, що потрапили до списку, обіймають високі посади в бізнесі, решта стали відомими діяльністю у владних структурах - серед них дві королеви (Великобританії Єлизавета II та Йорданії Ранія), три прем"єр-міністри, шість президентів і дві перші леді.

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг найвпливовіших жінок світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі