неділя, 11 травня 2014 09:34

"Референдум" на Донбасі розпочався: голосування проходить під дулами автоматів

"Референдум" на Донбасі розпочався: голосування проходить під дулами автоматів

На Донбасі о 8:00 почалось голосування на ''референдумі'' про статус регіону, організованому озброєними сепаратистами.

На голосування винесене одне питання - чи підтримуєте ви акт про державну незалежність ''Донецької народної республіки'' (яка є самопроголошеною за рішенням сепаратистів).

Російське прокремлівське Держагенство "РИА Новости" повідомляє, що біля будівлі "Центрвиборчкому ДНР" в Донецьку на бул.Пушкіна, 32 посилена охорона, встановлено пропускний режим, перед входом виставлено охорону з бійців самопроголошеної ДНР, частина з них озброєні автоматичною зброєю.

Крім того, попри те, що раніше президент РФ Володимир Путін закликав сепаратистів на південному сході України "перенести референдум", в Москві у приміщенні Фонду слов'янської писемності і культури також організовано точку "голосування" для жителів Донбасу і Луганщини.

У свою чергу самопроголошений "народний мер" Слов'янська В'ячеcлав Пономарьов уже заявив російським ЗМІ, що Донецький регіон з часом перейде на розрахунки в російських рублях.

"Після референдуму ще буде використовуватися гривня, але поступово, я думаю, ми перейдемо на російський рубль", - заявив він, пояснивши це "тісною економічною інтеграцією з РФ".

Зараз ви читаєте новину «"Референдум" на Донбасі розпочався: голосування проходить під дулами автоматів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

70

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі