четвер, 27 вересня 2007 08:48

РБ ООН не ухвалила рішення щодо М"янми через позицію Китаю

РБ ООН не ухвалила рішення щодо М"янми через позицію КитаюРада Безпеки ООН після двогодинних закритих консультацій не ухвалила ніякого рішення щодо охопленої заворушеннями М"янми, повідомили учасники засідання, що завершилося. "Ситуація в країні була обговорена, але прийняти погоджений офіційний документ не вдалося, оскільки його заблокував Китай", – сказав прес-секретар головуючого в РБ постпреда Франції.

Події у М"янмі стали в ряд ключових дискусій на нинішній Генассамблєї ООН після того, як президент США Джордж Буш оголосив про введення додаткових санкцій проти військового уряду цієї країни в Південно-Східній Азії.

Тоді як РБ ООН не змогла ухвалити узгодженого рішення, генсек ООН Пан Гі Мун терміново направив свого спецпосланця Ібрагіма Гамбарі в М"янму "у зв"язку з погіршенням ситуації у країні", повідомила прес-служба генсека.

"Генсек ООН призвав уряд М"янми до повної співпраці з направленою місією, яка сприятиме національному примиренню нації через діалог", – йдеться в повідомленні прес-служби.

Генсек ООН також закликав владу М"янми утриматися від застосування сили проти мирних демонстрацій, що тільки загострить стан справ у країні, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «РБ ООН не ухвалила рішення щодо М"янми через позицію Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі