вівторок, 05 січня 2016 15:18

Розвідники виявили на Луганщині російські "зомбо-скриньки" з безкоштовним інтернетом

Розвідники виявили на Луганщині російські "зомбо-скриньки" з безкоштовним інтернетом
Провайдер блокував інтернет-доступ до українських ресурсів і нав'язував користувачам перегляд пропагандистських інформджерел РФ

Українська розвідка виявила в селі Валуйське Станично-Луганського району Луганської області обладнання інтернет-провайдера, який передавав сигнал з тимчасово окупованих територій області.

"В ході відпрацювання оперативної інформації в населеному пункті Валуйское Станично-Луганського району Луганської області співробітники Головного управління розвідки Міністерства оборони України спільно з офіцерами відділу спеціальних операцій штабу АТО виявили на даху загальноосвітньої школи №2 незаконно встановлену приймально-передавальну антену з обладнанням інтернет-провайдера, який передавав сигнал з тимчасово окупованих територій Луганщини", - повідомляє прес-служба Міністерства оборони, яку цитує "Інтерфакс-Україна".

Прибула на місце слідчо-оперативна група Станично-Луганського райвідділу поліції вилучила маршрутизатор і три SFP-модулі. Ці пристрої бандформування ЛНР використовували для зняття інформації з електронних пристроїв військовослужбовців Збройних сил України та місцевих жителів, які знаходяться в радіусі дії антени. Крім того, з метою здійснення інформаційно-психологічного впливу цей провайдер блокував інтернет-доступ до українських ресурсів і нав'язував користувачам перегляд пропагандистських інформджерел РФ і неіснуючих "республік".

"Отримуючи безкоштовний доступ до мережі Інтернет, місцеві жителі і українські воїни потрапляли під загрозу впливу російських спецслужб", - зазначають у Міноборони.

Експертиза знайденої технічного обладнання показує, що мережа була встановлена ​​за сприяння російських спецслужб.

Схожа знахідка була виявлена ​​на початку січня в селищі Вільхове Станично-Луганського району. За розповідями місцевих жителів, встановити ці пристрої запропонували невідомі нібито для забезпечення учнів шкіл та місцевих жителів безкоштовним Інтернетом. При цьому ніяких договорів про обладнання та обслуговуванні підписувати не просили.

За інформацією розвідників, зловмисники намагалися встановити такі "аксесуари" через кожні 4 км уздовж лінії розмежування сторін. Тому українським фахівцям належить робота "з виявлення зомбо-пристроїв", а також встановлення причетних до цього.

Зараз ви читаєте новину «Розвідники виявили на Луганщині російські "зомбо-скриньки" з безкоштовним інтернетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі