пʼятниця, 29 січня 2021 01:37

Дозволили швидку реєстрацію вакцин

Дозволили швидку реєстрацію вакцин
Дозволили використання вакцин. Фото: Reuters

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт "Про лікарські засоби", який спрощує реєстрацію та використання вакцин від Covid-19 в Україні.

Зміни до закону дозволять уряду реєструвати вакцини, якщо вже є дані про успішні доклінічні випробування та дозвіл на екстрене використання від компетентних органів США, Канади, Китаю, Великої Британії, Японії, Австралії, Ізраїлю, ЄС, Індії, Мексики та Бразилії, йдеться у проєкті.

Уряд зможе реєструвати вакцини, уже затверджені в цих країнах, на певний період для екстреного використання. Також заявник на реєстрацію вакцини має погодити з владою період, за який мають завершити клінічні дослідження. Препарат відпускатимуть за рецептом і під наглядом лікарів.

Його підтримали 318 депутатів.

Комітет під час інших читань рекомендує залишити у переліку такі країни: США, Велику Британію, Швейцарію, Японію, Австралію, Канаду, Китай, Індію та ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість карантину й тестів на коронавірус будуть "паспорти вакцинації"

Нагадаємо, багато українських медиків можуть відмовитися від щеплень проти коронавірусу, хоч отримають їх першими і безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «Дозволили швидку реєстрацію вакцин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі