четвер, 14 липня 2011 18:04

Розлючені бики поранили 42 особи
22

Фото: Фото: Reuters

На фестивалі Сан-Фермін в Іспанії бики поранили 42 особи. Більше сотні людей сьогодні супроводжували розлючених тварин на фінальну кориду.

Традиційні забіги биків, так звані "енсьєрро", більше тижня тривали на вулицях іспанського міста Памплона. Цього року обійшлися "малою кров'ю" - ніхто не загинув, повідомляє The Associated Press.

В останній день фестивалю вулицями Памплони пробіглися 6 биків. Після забігу на 850 метрів, що тривав дві хвилини 20 секунд, до міського госпіталя з легкими травмами потрапили три людини, повідомив представник іспанського Червоного Хреста Хосе Альдаба.

Для "енсьєрро" організатори вибирають найміцніших биків. Розлючені тварини повинні подолати спеціально прокладену трасу і дістатися до арени, де увечері відбудеться корида за їх участю. Як правило, забіг триває не більше трьох хвилин.

Сотні любителів гострих відчуттів беруть участь у пробіжці з биками щороку. Жоден фестиваль ще не обходився без поранень - бики можуть збити з ніг, вдарити копитами, а то й підняти війчайдухів на роги. Інколи під час екстремальної забави бики вбивають сміливців.

З 1924 року в Памплоні таким чином загинуло 15 осіб. Останній випадок зі смертельним результатом стався в 2009 році.

Більшість гостей фестивалю Сан-Фермін все ж вважають за краще не ризикувати. Вони спостерігають за "енсьєрро", стоячи за спеціальними загородженнями.

Зараз ви читаєте новину «Розлючені бики поранили 42 особи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі