пʼятниця, 10 серпня 2007 09:36

Рамзан Кадиров став жертвою шахраїв

Президент Чечні Рамзан Кадиров за свого перебування першим віце-прем"єром постраждав від діяльності шахраїв, що організували фінансову піраміду.

Слідче управління МВС Дагестану розслідує справу президента Московської федерації самбо 55-річного Олександра Дюкова. За даними правоохоронних органів, із 2003 року він і його найближчий помічник Замір Малайбеков через зареєстровану в Швейцарії, але не діючу компанію ISG збирав гроші під різні програми, зокрема для страхування життя.

Шахраї, що укладали договори на сотні тисяч і мільйони доларів, заявляли клієнтам, що через рік-два вони почнуть отримувати прибуток із внесеної суми в розмірі до 20-30 відсотків річних. За 20 років Дюков і Малайбеков гарантували повернення всієї виплаченої суми.

У 2005 році Рамзан Кадиров за порадою свого оточення застрахував життя на суму в 20 мільйонів доларів, заплативши внесок у 150 тисяч доларів. Разом з тим, газета відзначає, що офіційно нинішній чеченський президент у справі потерпілим не проходить, оскільки відмовився надавати будь-які свідчення й зажадав, щоб його ім"я не фігурувало в ході слідства.

Прес-служба уряду Чечні заявила, що нічого не знає про справу Дюкова, а також про те, чи страхувався Кадиров у компанії ISG. Слідче управління при МВС Чечні завело на Олександра Дюкова кримінальну справу за статтею "Шахрайство в особливо крупному розмірі", проте добитися етапування передбачуваного організатора фінансової піраміди від МВС Дагестану чеченським слідчим не вдалося.

Проти Дюкова і Малайбекова в різних регіонах Росії заведено близько трьохсот кримінальних справ. Адвокат президента Московської федерації самбо Анатолій Іваніченко стверджує, що компанія ISG продовжує працювати і виплачує дивіденди клієнтам. За його словами, шахрайство було з боку Малайбекова, який, зібравши гроші в Чечні, купив "Хаммер" і виїхав до Іваново. Коли клієнти зажадали повернути гроші, він заявив, що організатором шахрайства є Олександр Дюков, пише газета "Комерсант".

 

Зараз ви читаєте новину «Рамзан Кадиров став жертвою шахраїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі