понеділок, 09 січня 2023 11:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракети з моря: скільки "Калібрів" РФ націлила на Україну

9 січня на бойовому чергуванні в Чорному, Азовському й Середземному морях перебувають 12 суден Російської Федерації.

У Чорному морі на бойовому чергуванні стоїть один ворожий корабель, який не є носієм крилатих ракет "Калібр", повідомили у понеділок Військово-морські сили України.

"Водночас у Середземному морі чатують дев'ять російських кораблів, зокрема п'ять ворожих носіїв ОТКР "Калібр" із сумарним залпом у 72 ракети. В Азовському морі на бойовому чергуванні перебуває два кораблі", – ідеться в повідомленні.

Автор: t.me/ukrainian_navy
  ЗСУ повідомили, скільки ракетоносіїв Росія тримає у морі
ЗСУ повідомили, скільки ракетоносіїв Росія тримає у морі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російську міну винесло на узбережжя Одещини: епічне відео від військових

За добу прохід Керч-Єнікальською протокою в інтересах РФ здійснили:

– до Чорного моря: 32 судна, із них 10 продовжили рух у напрямку протоки Босфор;

– до Азовського моря: три судна, зокрема, жодне не рухалося з Босфору.

"Рух цивільних суден через акваторію Азовського моря й надалі здійснюється з вимкненими передавачами системи автоматичної ідентифікації, що порушує Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року", – додали у ВМС.

У Російської Федерації залишилося ракет на два або три масовані обстріли. Мова саме про високоточну зброю: Х-101, Х-555 і "Калібри". Є ще окремо "Іскандери", тобто балістичні ракети, але їх у розвідці не беруть до розрахунку. Х-101, Х-555 і "Калібри" – це високоточні ракети, які можуть застосовуватися на велику дальність. Тому що, наприклад, ефективний радіус застосування у Х-22 – 350 км. Відповідно, росіяни їх застосовують, але не дуже багато.

Зараз ви читаєте новину «Ракети з моря: скільки "Калібрів" РФ націлила на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі