пʼятниця, 23 серпня 2013 12:17

Ракета-носій "Дніпро" успішно вивела в космос супутник дистанційного зондування

Ракета-носій "Дніпро" успішно вивела в космос супутник дистанційного зондування
Фото: ria.ru

Ракета-носій "Дніпро", яка стартувала в четвер, 22 серпня, успішно вивела на орбіту південнокорейський супутник дистанційного зондування Землі "КОМПСАТ-5". Запуск був виконаний з пускової бази "Ясний" (Оренбурзька область, Росія). Про це повідомляє НБН.

Супутник виведений на розрахункову низьку кругову навколоземну орбіту висотою 550 км, що лежить в площині термінатора Землі.

Після завершення необхідних перевірок і тестування на орбіті, "КОМПСАТ-5" буде протягом п'яти років вести, з необхідною періодичністю, всепогодне цілодобове спостереження за земною поверхнею, зокрема за районом Корейського півострова.

Основним завданням "КОМПСАТ-5" є отримання радарних знімків в режимі високої якості (1 м), в стандартному режимі (3 м) і в режимі широкої смуги огляду (20 м).
Зібрані супутником "КОМПСАТ-5" дані передаватимуться на його наземну станцію, розташовану на об'єкті KARI в місті Теджон (Південна Корея), де проводитиметься обробка отриманих знімків.

Зараз ви читаєте новину «Ракета-носій "Дніпро" успішно вивела в космос супутник дистанційного зондування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі