пʼятниця, 01 червня 2007 13:28

Рада проголосувала за 50%-й бар"єр явки виборців

Верховна Рада України підтримала в першому читанні зміни до закону про вибори народних депутатів, що пропонують встановити 50-відсотковий бар"єр явки виборців.

За законопроект проголосували 251 із 402 депутатів.

У документі пропонується встановити, що позачергові вибори депутатів визнаються такими, що не відбулися, якщо в них взяли участь менше половини від кількості виборців, включених до списків.

У той же час в законопроекті обмовляється, що Центральна виборча комісія зобов"язана встановити результати виборів депутатів незалежно від кількості виборчих ділянок, на яких голосування було визнане недійсним.

Також пропонується встановити, що при проведенні позачергових виборів депутатів відкріпні посвідчення не виготовляються і не використовуються.

Згідно законопроекту, у разі визнання позачергових виборів депутатів такими, що не відбулися, ЦВК не пізніше ніж у двомісячний термін із дня позачергових виборів оголошує про початок повторних позачергових виборів депутатів. Повторні позачергові вибори депутатів проводяться в порядку і в терміни, встановлені відповідним законом. При цьому на повторних позачергових виборах депутатів норма про 50%-ву явку виборців не діє.

Раніше парламент не підтримав аналогічний опозиційний законопроект. Його підтримали тільки 174 депутати, пише Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Рада проголосувала за 50%-й бар"єр явки виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі