пʼятниця, 12 жовтня 2007 11:30

Рада Безпеки ООН визнала Грузію винною в загибелі двох російських військових

Рада Безпеки ООН оголосила перші дані розслідування інциденту, що мав місце в зоні грузино-абхазького конфлікту 20 вересня. Попередній висновок ООН: Грузія винна в загибелі двох російських військових.

Нагадаємо, у верхній частині Кодорської ущелини 20 вересня в ході перестрілки між абхазькими прикордонниками і грузинськими спецназівцями двох людей з абхазької сторони було вбито, ще двох - поранено. Як потім виявилось, було вбито двох російських військових - Артура Дворкіна та Ігора Музоваткіна, які знаходилися в армії невизнаної республіки на контрактній службі.

Питання обговорювалося на закритих консультаціях, що пройшли в ООН напередодні. У загибелі військових відразу ж після інциденту Грузію звинуватила російська сторона, і постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін заявив, що він і його колеги доведуть, що це дійсно так. "Перші результати розслідування місії ООН, поширені сьогодні, встановили, що напад був здійснений грузинською стороною на території Абхазії, і що двох чоловіків було вбито пострілами в упор. Це було бандитське вбивство військовослужбовців", – оголосиив він попередні дані розслідування.

У проміжній доповіді дійсно чітко дана відповідь на питання, на чиїй території це відбулося. "Свідчення свідків говорять, що інцидент відбувся в місцевості, вказаній абхазькою стороною, на території, що знаходиться в 300 метрах за адміністративною межею", – мовиться в проміжній доповіді. Але з приводу обставин загибелі формулювання дещо розмиті: "Дослідження тіл, проведені судмедекспертами, показують, що обох російських офіцерів було убито пострілами з автоматичної зброї з короткої відстані в горизонтальному напрямі. На даний момент група з установлення фактів не може з точністю говорити про обставини їх загибелі".

Грузинська сторона не поспішає коментувати попередні висновки Ради Безпеки. Газета.Ru.

 

Зараз ви читаєте новину «Рада Безпеки ООН визнала Грузію винною в загибелі двох російських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі